Werken bij ofm
modeadvies herobanner

Locatie: OFM. Hoofdkantoor in Geldermalsen

Ben jij gepassioneerd over duurzaamheid en klaar om als duurzaamheidsexpert aan de slag te gaan? Wij zoeken een ESG Manager die een sleutelrol heeft in het verduurzamen van de bedrijfsvoering binnen OFM.

Als ESG Manager ben jij dé duurzaamheidsexpert binnen OFM. Je ontwikkelt de duurzaamheidsstrategie en zorgt ervoor dat deze in lijn is met de organisatie. Ook houd je toezicht op de uitvoer van de duurzaamheidsstrategie. Dit doe je mogelijk door KPI gegevens te verzamelen en te evalueren.

Daarnaast houd je in de gaten hoe OFM. ervoor staat wat betreft circulariteit, koolstofemissies, afval, (afval)water en het gebruik van hernieuwbare energie.

Je beoordeelt en begeleid daarnaast duurzame initiatieven van het bedrijf alsmede vertaling van de wetgeving op dit gebied en welke impact dit heeft voor OFM.

Jouw verantwoordelijkheden:

Je krijgt de verantwoordelijkheid om de organisatie op het gebied van duurzaamheid te leiden onder verantwoordelijkheid van de CFO.

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een plan van aanpak om de duurzaamheidsdoelstellingen op lange termijn te behalen. Dit gaat verder dan het opstellen en (laten) handhaven van de diverse regels. Je zorgt ervoor dat je collega’s écht gemotiveerd zijn om het bedrijf te verduurzamen. Je houdt ze bijvoorbeeld op de hoogte van recente ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid door mogelijk trainingen en workshops te organiseren.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de prestaties van OFM. op het gebied van duurzaamheid. Je inventariseert de huidige duurzaamheidsgegevens en maakt een nauwkeurig overzicht van de meetwaarden. Door middel van jouw duurzaamheidsstrategie moeten deze waarden er steeds beter uit gaan zien, en wordt het bedrijf steeds duurzamer.

Je gaat aan de slag met:

 • Meedenken over het strategisch CSR-beleid en de verdere integratie binnen het bedrijfsbeleid;

 • Monitoren van alle productielocaties en het bijhouden van hun audits en certificeringen;

 • Het up-to-date houden, dan wel uitbreiden van de certificeringen;

 • Verzamelen en administreren van diverse data t.b.v. de jaarlijkse UPV bijdrage, BCI, berekening van de CO2 uitstoot van de eigen bedrijfsvoering in de scopes 1, 2 en 3

 • Het uploaden van orders in Tex.tracer en het monitoren en coördineren van alle partners in de keten vanuit het platform.  

 • Het uitvoeren van due diligence onderzoek

 • Jaarlijkse stakeholder-, risico- en materialiteitsanalyse

 • Ondersteunen bij het waarborgen van naleving op wet- en regelgeving (o.a. CSRD, Het jaarlijks opstellen van een MVO verslag alsmede een CSRD verslag

 • Up to dat blijven van alle ontwikkelingen, Nederlandse en Europese wet- en regelgeving op het gebied van ESG en het

 • Algemene ondersteuning, advies bieden en up to date houden van de collega’s op inkoop-, verkoop- maar ook andere afdelingen, over duurzaamheid en social compliance.

 • Monitoren van de voortgang van de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen en waar nodig bijsturen

Je hebt:

Je hebt affiniteit met duurzaamheid en beschikt over kennis van bijvoorbeeld de SDG’s (Sustainable Development Goals van de UN) en andere wetgevingsregels vanuit de branche.

Je benadert je werk op een pragmatische manier en je bent vaardig op het gebied van programmabeheer. Daarnaast heb je een groot netwerk en ken je alle relevante mensen, instanties, organisaties en certificaten binnen de duurzaamheid. Je kan dus goed met mensen omgaan, en inspireert de collega’s om je heen. Door dit te doen maak je van jouw duurzaamheidsstrategie een succes.

 • Relevante werkervaring als bijvoorbeeld CSR Manager, ESG Project Manager,

 • Relevante HBO- of WO-opleiding afgerond.

 • Je bent daarnaast verbaal en schriftelijk sterk en spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

 • Kennis van de productieketen in de textiel industrie

 • Tot slot, ben je resultaatgericht, analytisch, in staat om draagvlak te creëren

Werken bij OFM.? Gewoon doen!

·         Een enthousiast team binnen een gezellig familiebedrijf.

·         Veel vrijheid en mogelijkheden voor eigen inbreng; jouw mening is belangrijk voor ons succes!

·         Er is ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling in jouw loopbaan bij OFM.;

·         Een salaris afgestemd op jouw skills en ervaring;

·         Volledige reiskostenvergoeding;

·         Korting op de collectie;

·         Gratis sportlessen op maandag en dinsdag;

·         We organiseren de leukste en gezelligste uitjes! Kom je ook?!

Wie zijn wij?

Van strak in het pak tot stoere jeans en sneakers. Wij hebben het allemaal in huis en onze modespecialisten weten er alles van. We maken het mannen namelijk graag gemakkelijk om het beste in zichzelf en hun garderobe naar boven te halen. Dus vind je bij ons meer dan kleding, accessoires en lifestyle. Denk aan deals of toffe events.

In 2002 werd door oprichter Piet Feenstra de eerste winkel geopend in Reusel. Maar inmiddels zitten er een twintigtal winkels door heel Nederland en heeft zijn zoon Arthur het stokje overgenomen als eigenaar. Al zien we Piet nog geregeld op kantoor of in de winkels.

We investeren volop in onze mensen met trainingen en vinden ook een stukje sfeer, gezondheid en persoonlijkheid belangrijk. Dus organiseren we geregeld uitjes, sporten we samen en hebben we een fietsplan.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag je skills kenbaar maken? Solliciteer dan door je CV en motivatie mailen naar: sollicitatie@onlyformen.nl 

Door te reageren op deze vacature ga je ermee akkoord dat wij jouw gegevens één maand bewaren.