Gelegenheden
Date outfits

Heb jij binnenkort een spannende date? Dan is het belangrijker dan ooit om een verpletterende eerste indruk te maken. Of je nu naar de bioscoop gaat, een romantisch diner gepland hebt of juist een fijne wandeling gaat maken. Met deze outfits ga jij voor die volgende date.


Date outfits

Date kleding voor hem

Tijdens een date moet JIJ opvallen, niet je sweater met een groot logo of je overhemd in die opvallende print. Kies daarom voor stijlvolle basics waarin jij helemaal tot je recht komt. Daarnaast is het van belang dat je verzorgd overkomt en wel een klein beetje van jezelf laat zien. Klinkt lastig? Niet met onze tips!

Bekijk alle dresscodes
Date outfits

Zo scoor jij die volgende date

Tips & Inspiratie

  • Wil je wat persoonlijkheid laten zien? Kies dan voor sprekende accessoires. Bijvoorbeeld een stoere leren armband of in de wintermaanden een goede sjaal.

  • Zorg dat je jouw schoenen even schoonmaakt, opborstelt, poetst of de suède een nieuwe oppepper geeft met een nubuck spray. Dat staat net iets netter.

  • De meest gedragen kleuren op de eerste date zijn zwart, grijs, blauw, groen en wit. Deze kleuren zijn gemakkelijk te combineren en hiermee sla je de plank niet mis.

Shop jouw outfit hier!
Date outfits

Zo draag jij die date outfit met verve

Do's & Don'ts

  • Kies stijlvolle basics waarin je je lekker voelt. Denk aan een mooie jeans, trendy chino met subtiele ruitprint, een coltrui of een overhemd met stretch. Een colbert dragen mag natuurlijk ook gewoon.

  • Draag geen gekreukte kleding of kleding met gaten. Haal ook een kledingroller over je jasje of overhemd. Pluizen, kreukels en scheuren kunnen enorm afleiden en de verkeerde eerste indruk wekken.

  • Laat je favoriete afgetrapte sneakers in de kast. Vrouwen kijken vaak het eerste naar je schoenen, dan naar je ogen en dan pas naar de rest.

  • Gaan jullie in de avond daten? Dan is het altijd slim om een jas mee te nemen. In de zomer wanneer het afkoelt, en in het najaar natuurlijk, om goed voorbereid te zijn op wind en regen. Een jas kan veel over je zeggen, kies daarom een exemplaar die past bij je outfit.

Shop jouw outfit hier!