Mode
accessoires die je look afmaken

8x accessoires die je look compleet maken

Qua accessoires valt er genoeg te kiezen. Maar, welke passen bij jouw outfit? Ontdek praktische en stijlvolle items die zelfs jouw basics naar een hoger niveau tillen. Of het nu gaat om een leren riem, sokken met karakter of accessoires voor zakelijke gelegenheden. Je outfit helemaal afmaken was nog nooit zo makkelijk.

accessoires die je look afmaken

1. Simpel stijlvol: portemonnee en armband

Sjouw jij die overvolle portemonnee ook overal mee naartoe? Klassieke portefeuilles behoren tot het verleden en maken plaats voor de pasjeshouder. Secrid wallets zijn namelijk klein vanbuiten, maar groots vanbinnen. Deze miniwallet is uitgerust met een dunne aluminium cardprotector, waardoor je pasjes niet alleen georganiseerd blijven, maar ook optimaal beschermd zijn. En helemaal mee met de trends? Je maakt een stijlvolle outfit helemaal compleet met een armband. Liefst een stoer model die ook lekker matcht met je nieuwe cardprotector of riem natuurlijk.

 2. Voor (bijna) elke outfit handig: de riem

Een riem is niet alleen praktisch, maar voegt ook een dosis stijl toe aan je look. Het past bij bijna elke outfit. Zo heb je casual riemen voor je dagelijkse ‘kloffie’ en geklede riemen voor naar kantoor of een formeel evenement. Of je nu je favoriete jeans, chino, of pantalon draagt, een riem is de finishing touch. Wil jij zeker goed zitten met een riem? Ga dan voor een riem in zwart of cognac, deze kleuren passen gegarandeerd bij je outfit. En match je riem ook eens met je schoenen voor een outfit die tot in de puntjes verzorgd is. Heeft je pantalon klassieke (en weer helemaal hippe) zijspanners? Dan draag je die riem natuurlijk niet.


Riem matchen met je schoen? Zo combineer je ze!


3. Sokken voor een persoonlijke touch

Goh, geef je garderobe eens wat kleur. En laten accessoires je daar nét heel makkelijk bij helpen. Bij een business-look kun je met een paar sokken er toch tussenuit springen. En hoe leuk is het om zo’n paar cadeau te doen? Wij zeggen, trek die vrolijke sokken maar uit de kast! Warme voeten en een glimlach gegarandeerd. Ga je voor een casual look? Dan is een retro sportieve sok net dat beetje persoonlijkheid waar je naar op zoek was.


Sokken onder je pak dragen? Zo doe je dat.


4. Petten: meer dan een accessoire

Geen tijd of zin om uitgebreid je haar te doen? Dan draag je toch gewoon een fijne beanie of pet? Petten zijn niet alleen een tof accessoire, maar ze bieden ook nog eens bescherming tegen de zon en verkoeling – of juist wat warmte als je voor de wollen variant gaat. Daarnaast maakt het je outfit in één klap stoer, kleurrijk en stijlvol. Wat wil je nog meer?


Meer petteninspiratie? We zetten 't op een rij.


5. Winterse accessoires: sjaal, muts en handschoenen

Over koukleumen gesproken… voel je ‘m al aankomen? Een setje van een sjaal, muts en handschoenen kan in deze rij niet achterblijven. Het zijn de items om je outfit warm te maken. En ook nog stijlvol - als je ze goed combineert! Met kleuren als donkerblauw, grijs of zwart kan je zeker niet de mist in gaan. Of naja, wel dus.


Meer warme accessoires? Zo kan jij ijzige kou aan!


6. Maak je businesslook af met pochet en stropdas

Je formele outfit is niet af zonder een pochet en stropdas. Tuurlijk kan het tegenwoordig ook zonder. Maar één of beide items maken jouw zakelijke look nét wat meer eigen. Combineer de pochet en stropdas met elkaar voor een geslaagde look. Wil je echt indruk maken? Dan zorg je dat je stropdas een kleur uit de print van je pochet heeft (of andersom). Een precies matchende set is volgens velen uit den boze.


Meer zakelijke inspiratie? Zo maak je jouw look af.


7. Net in pak: bretels en manchetknopen

Bretels en manchetknopen zijn pas écht een persoonlijke stijltoevoeging aan je (trouw)pak! Niet alleen ziet het er top uit, ook geven ze een hele eigen stijl aan je outfit. Bretels zijn de leukste details voor je overhemd. Je geeft je overhemd zo een klassieke twist. En over details gesproken… zijn manchetknopen de kers op de taart. Onze tip: stijl de kleur van je manchetknoop af met de rest van je outfit of ga voor een altijd goede zilveren knoop.


Accessoires voor de bruiloft? Hiermee maak jij je pak af.


8. Herentassen: voor mannen met bagage

Of je nu kiest voor een weekendtas, een slimme lunchbag of een rugzak. Bedenk vooral wanneer jij vaak spullen met je meeneemt en welke tas bij die outfit past. Zo kan een stijlvolle rugtas jouw casual look helemaal afmaken, terwijl een andere tas juist weer vooral praktisch is. Of het nu voor kantoor is of om mee te nemen op reis…jouw tas wordt een onmisbaar accessoire die perfect past bij jouw behoeften en stijl.