Schrijf je in en sla een bal voor het goede doel: Mannen voor Mannen.

Mode
Je riem en schoenen succesvol combineren

Je riem en schoenen succesvol combineren

Of je riem nu vooral een praktische accessoire is of een stijlvolle toevoeging. In combinatie met een bijpassende schoen maak je van jouw look één mooi geheel. Heb je geen idee hoe je dit aanpakt? Wij geven je tips en inspiratie voor de beste riemen voor bij de sneaker, casual schoen, boot én de nette schoen.

Je riem en schoenen succesvol combineren

1. Welke riem bij je favoriete sneakers?

Draag je sneakers, dan mag je gehele look lekker casual. Het is dan minder ’nodig’ om een perfect bijpassende riem te dragen. Heb je een sportieve schoen met meerdere kleuren stiksels of een ander gekleurd detail? Ga dan voor een casual riem in die accentkleur. Zo creëer je eenheid in je outfit, zonder dat het er stijf uitziet. Heb je effen gekleurde sneakers aan? Dan laat je die kleur ook terugkomen in je riem.


Leuk weetje over La Boucle riemen:
Die worden op een duurzame wijze geproduceerd én voor elke verkochte riem planten ze een boom. Lekker groen!


2. Je riem matchen met casual veterschoenen

Casual schoenen draag je wanneer een sneaker net te sportief is, maar je ook niet op je meest formeel hoeft. Kies voor een riem met het kleuraccent van de veter of ga voor de kleur van de schoen zelf – maar dan wel precies die kleur! Daarmee kan je namelijk nooit misgaan.

3. Stoere boots? Draag een grovere riem met een grote gesp!

Draag jij graag stoere boots onder je jeans? Zorg dan ook dat je riem een stoere uitstraling heeft. Dit bereik je door een wat bredere riem te dragen met een wat grotere, grovere gesp. Maak het af met een leren armband in dezelfde kleur.


Ben je een echte durfal en hou je van opvallende schoenen? Koop er dan gelijk een bijpassende riem bij. Dit kan vaak bij de merken Giorgio, REHAB en Floris van Bommel.


4. Nette schoenen combineer je met een perfect passende riem

Wanneer je netjes gekleed op pad gaat is een perfect passende riem de ultieme kers op de taart. Ga voor dezelfde kleur als je schoenen - of zelfs hetzelfde materiaal. Je kan zelfs de kleur doorvoeren in je manchetknopen.

Heb je een super stijlvolle gespschoen die je wil combineren met een riem? Kijk dan naar de kleur van de gesp en laat die overeen komen met de kleur van je riemgesp. Er mag eventueel wel een motief terugkomen op je riem. Als de kleur van die gespen maar hetzelfde zijn.

Nog wat laatste tips voor het dragen van een riem:

  • De riem sluit je officieel bij het middelste gaatje. Bij een casual gevlochten riem, zoals die van La Boucle, zijn er geen riemgaatjes en sluit de riem heel praktisch… gewoon waar je deze het liefst draagt.

  • De gesp hoort zo te zitten, dat je riem via rechts naar links door de gesp gaat. Het overige deel van je riem schuif je dan links door de riemlussen van je broek.

  • Is je riem te lang? Deze is vaak eenvoudig in te korten. Dit kunnen we in de winkel voor je doen.