Mode
Dry denim: je jeans indragen

Dry denim: je jeans indragen

Hé jeans-goeroe! Jij hebt vast een dry denim in je kast liggen. Zo niet? Ga er dan snel een halen. Het is namelijk dé ongewassen en pure jeans die je kunt hebben. Maar hoe behandel je deze denim? Dat leggen we je uit!

Dry denim: je jeans indragen

1. Wat is dry denim?

Dé favoriet onder alle jeans liefhebbers! Om even je geheugen op te frissen: een dry denim betekent letterlijk vertaald ‘droge denim’ stof, oftewel ongewassen. Deze jeans zijn wel geverfd, maar daarna niet meer gewassen. Van het wassen gaat de stof krimpen en lichter worden van kleur. Bij een echte dry denim blijft die donkere denim kleur van kracht. De (dry) denim is van nature wat stugger en steviger.

2. Hoe krijg je een nieuwe jeans stof soepel?

Voordat je je jeans gaat indragen is het goed om de broek een nacht weg te zetten in water met veel azijn. Zo blijft de kleur mooi en wordt de stof soepeler!

Door het veelvuldig dragen, creëer je jouw eigen unieke (dry) denim. De denim zal op plekken kleur verliezen (dit noemen we breken of bloeden) waar jij hem met het dragen slijt. Voor het mooiste resultaat van deze jeans, worden ze minimaal gewassen en het liefst zelfs niet! Dat klinkt misschien raar, of niet zo fris, maar het is zeker de moeite waard! Vandaar dat we je maar al te graag vertellen hoe je deze jeans het beste kan behandelen. Zo zorg je dat hij fris blijft en krijg jij je eigen unieke denim!

Het dragen van een dry denim is ook nog eens veel beter voor het milieu! Voor het wassen van een pre-wash denim wordt namelijk 3400 tot 6800 liter water gebruikt. Een dry denim wordt van tevoren niet gewassen en verbruikt dus geen extra water bij het produceren.


Nog meer weten of jeans in het algemeen? Onze jeansspecialist Boy verteld je zijn favorieten!


3. Zo was je jouw dry denim (niet)

Om jouw dry denim die unieke uitstraling te geven, is het van belang om de denim zo min mogelijk met chemicaliën te behandelen. Daarom kun je de jeans het beste ook niet wassen. Om de bacteriën in de jeans toch de doden kun je bijvoorbeeld je spijkerbroek in de vriezer leggen of hem even uithangen. Zo wordt je jeans weer fris zonder chemicaliën te gebruiken die je jeans aantasten. Wil je na een tijd de jeans toch wassen? Gebruik dan wat ze noemen een “streetwash”. Hierbij leg je je jeans op straat neer en ga je eroverheen met water en zeep. ­

Tijdens ‘de blauwe dag’ in Reusel heeft onze jeansspecialist Boy laten zien hoe je de jeans wast! Bij onze eigen winkel en familie van ons bij The Bakery. Kom jij bij ons volgende event?