Schrijf je in en sla een bal voor het goede doel: Mannen voor Mannen.

Mode
De beste outfits voor achter de barbecue

De beste outfits voor achter de barbecue

Is het al tijd voor smeulende kolen, spicy rub en knapperige mais op de barbecue? Altijd! En met deze outfits kan dat avondje grillen in de achtertuin helemaal niet meer stuk. Over het algemeen zit je met een luchtige chino, T-shirt of overhemd met korte mouwen wel goed. Maar hoe combineer je deze items tot de praktische en stijlvolle barbecue outfit? Wij geven tips!

De beste outfits voor achter de barbecue

1. 20 graden bij de familiebarbecue

Tot ongeveer 20 graden is het van dat eeuwige twijfelweer. Korte broek of toch beter niet? Neig je naar de lange broek, dan ga je voor een luchtige chino met lekker veel katoen of linnen. Enneh… Met een beetje stretch heb je voldoende ruimte voor een extra portie lekkers van de grill.

Combineer jouw zomerse chino met een fijne polo. Ga voor een donker model wanneer je bekend staat om saus- of marinadevlekken. Een fijne sneaker maakt de look helemaal af!

2. Vrienden-BBQ met 25 graden

Boven de 20 graden draag je die short. In dit geval een ‘altijd goed’ denim variant die op de knie valt. Combineer deze casual broek met een semi-gekleed item zoals het overhemd met korte mouw. Goede zonnebril op je neus, fijne sneaker of instapper eronder - en jij bent er klaar voor grillmeester!


Dé zomerschoen van dit moment? Dan ga je voor loafers!


3. Meer dan 30 graden outfits bij de barbecue

It’s getting hot in here! Met 30 graden is het hoog tijd om je meest stijlvolle en luchtigste outfit uit de kast te trekken. Met tropische temperaturen bestaat jouw zonnige barbecue outfit uit: een short, een luchtig T-shirt en fijne sneakers. (Die slippers mogen ook altijd nog.)

Sta jij de hele avond te grillen? Dan draag je het best ook een schort. Zo voorkom je spetters op je kleding – en blijf je zelf ook om op te vreten.