Mode
Wat is een technische jas?

Wat is een technische jas?

Voorheen was technisch geavanceerde kleding alleen weggelegd voor wintersporters en buitenfanaten. Tegenwoordig mag ook de modieuze man meer van zijn jas verwachten. Stijlvol, functioneel, warm en ook nog waterdicht. Wil je veel zakken? Goed zichtbaar zijn in het donker? Of wil je een jas die je gemakkelijk op kan bergen? Het kan allemaal! Perfect voor een natte herfst of kille winter dus.

Wat is een technische jas?

1. Waterdicht softshells

Softshell jassen kunnen wel tegen een regenbuitje of een beetje wind. De meeste technische jassen, die niet bij outdoor-zaken worden verkocht, zijn softshell jassen. Niet gek, ze zijn namelijk ontzettend comfortabel. Een softshell jack geeft je bewegingsvrijheid en heeft een groot ademend vermogen. En dat terwijl ze vaak ook tegen een spatje regen kunnen. Wel zo fijn als je ook lekker actief bent.

2. Praktische hardshells

Hardshell jassen zijn vaak ongevoerd en gemaakt voor veeleisende avonturen met aanhoudende regenbuien. Hierdoor moet je soms nog een laag onder je jas dragen om je warm te houden. Vaak zijn hardshell jassen gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen in je tas. Een nadeel is dat deze jassen een minder ademend vermogen hebben dan een softshell. Een extra laagje deodorant is dus wel op z’n plek als je met een van deze op de fiets springt.


De ideale tussenjas? Wij hebben ‘m!


3. Een slimme technische jas houdt je warm

Technische outerwear wordt gemaakt van duurzame materialen die zorgen dat je warm blijft, zonder dat het zweet je uitbreekt. Dit komt door de ademende stoffen. De grote capuchon, verstelbare zoom en het gecoate membraam in de stof zorgen ervoor dat koude wind niet door je jas heen komt. Wordt het toch te warm of hebben we een onverwacht milde winter? Dan hebben veel technische jassen een uitneembare voering. Handig!

4. Ruime en veilige zakken

Op een doordeweekse dag neem je veel mee. Telefoon, paspoort, portemonnee en soms ook de spullen van je partner. Herkenbaar? Technische jassen spelen hier slim op in met ruime zakken op slimme plaatsen - en met veilige sluiting. Bijvoorbeeld magnetische sluitingen of stevige ritsen. Zo verlies je niks meer.