Mode
chunky sneaker

Zo draag je de trend: chunky sneakers

De chunky sneaker, je háát ze of wil ze direct in je garderobe. De zogenaamde ‘dad sneaker’ is al jaren een ware hype. In het straatbeeld zie je deze schoenen vaak als ware eyecatchers met grove zolen en opvallende kleuren- of materiaalcombinaties. Lijkt dat je moeilijk te combineren? Niet met onze tips!

chunky sneaker

1. Wat zijn chunky sneakers?

Gaat er nog geen belletje rinkelen bij de termen chunky of dad? Dan leggen we je het graag nog even uit! Deze retro-schoen is geïnspireerd op de sportschoenen die vaders in de jaren 90 in hun vrije tijd droegen. Dikke zolen met een ruw profiel, sportief design, comfortabel en het liefst in opvallende kleuren. De schoenen van nu zijn uiteraard wel éven in een moderner jasje gestoken.


Ben jij een ‘echte’ sneakerhead? Bekijk nu de sneakertrends van dit moment.


2. Hoe draag je chunky sneakers?

Chunky sneakers combineren lijkt lastig. Allereerst natuurlijk omdat de meeste zo opvallend zijn. Toch valt het reuze mee als je de volgende vuistregel in gedachten houdt: “De schoen is het statement, houd de rest rustig”. De sneaker is dan zowel casual als casual chic te dragen.

De casual chunky sneaker

Gekleurde sneakers zijn perfect voor casual outfits. Ga voor een lichtgewassen jeans en een sweater in een kleur die terugkomt in je schoenen. Een opdruk op je sweater mag, maar maak het geheel niet te druk.

Het witte en zwarte schoeisel is uiteraard wat gemakkelijker te combineren. Ga dan voor een zwarte jeans en wit shirt. Of bij echt koud weer; een lichte coltrui.

De casual chic chunky sneaker

Voor een nette outfit kies je een rustige variant van je sneaker, in één kleur. Combineer een donkere sneaker met een zwarte of grijze pantalon. Wil je helemaal mee met de nieuwste trends? Dan combineer je deze met een overhemd en geruit colbert in bijvoorbeeld donkerblauw.


Zijn jouw witte schoenen nog schoon te krijgen? Zo krijg je je sneakers zeker weten weer wit.


3. Onze favoriete chunky sneakers online

Nog niet zeker of je deze trend beter aan je voorbij kan laten gaan of juist niet? Wij delen graag onze favorieten met je. Ben je al overtuigd? 😉