Weekenddeal: 20% extra korting op SALE items! De korting is al verrekend in de prijs. Shop nu

Mode
Retro outfit heren inspiratie en tips

Nostalgisch? Zo draag je retro in je outfit

Alle trends maken een comeback. En je hebt ’t vast al gemerkt: retro invloeden zijn hipper dan ooit. Is een complete vintage outfit ook weer niet je ding? Dan ga je voor retro invloeden. En als je geen idee hebt waar je moet beginnen… geven wij vast een voorzet.

Retro inspiratie outfits heren blog

1. Retro overhemd in je outfit

Wil je een beetje nostalgie in je overhemd? Dan kan je echt alle kanten op. Van tropische jaren 80 Miami Vice overhemden met korte mouw tot klassieke denim en een ouderwets Sunday dresshirt zonder kraag. En voeg je een verticale streep toe? Dan is je look al snel een tikje meer retro.


Ontdek meer opvallende overhemden die jouw kast opfleuren.


2. Nostalgische overshirts en colberts

Ook als je liever een lekker retro jasje op je spijkerbroek-en-shirt draagt heb je opties genoeg. Ga voor een opvallend detail, zoals de bijzondere revers van een Nehru colbert of safari invloeden. Die grote klepzakken? Lekker sixties, man.

3. Broeken met een retro touch

Van klassieke bandplooi met streep tot hippe jogging-short. Al die broeken kon je waarschijnlijk ook in je vaders kast vinden – of die van opa. Zelfs de stoere cargo is een trend die we kennen uit de nineties. Combineer je opvallende retro broek met een effen shirt of overhemd. Nette loafers of een frisse, witte sneaker erbij en je bent er klaar voor. De broek valt namelijk al genoeg op

4. Polo's en T-shirts met vintage vibe

Zijn al die herleefde trends jou te veel gedoe? Met een vintage printje op je shirt kom je al een heel eind. Ga dus voor een streepje. Een klassiek model, zoals een poloshirt, werkt natuurlijk ook altijd. Kan bijna niet makkelijker dus.