Schrijf je in en sla een bal voor het goede doel: Mannen voor Mannen.

Mode
Ongevoerde colberts waarmee je indruk maakt

Ongevoerde colberts waarmee je indruk maakt

Met de lente voor de deur verlangen we naar luchtige kleding. Maar wat draag je als de gelegenheid zakelijk of chic is? Voor die momenten is er één veelzijdige optie: het ongevoerde colbert! Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Ongevoerde colberts waarmee je indruk maakt

1. Wat is een ongevoerd colbert?

Een colbert kan op verschillende manieren worden geconstrueerd en afgewerkt. Bij een ongevoerd colbert ontbreekt de voering aan de binnenkant van het jasje en de mouwen. Dit resulteert in een lichter en luchtiger jasje, aangezien er geen voering nodig is om het binnenwerk te bedekken. Hierdoor zijn ongevoerde colberts vaak comfortabeler om te dragen dan hun gevoerde tegenhangers.

2. Waarom kiezen voor een ongevoerd colbert?

Ongevoerde colberts zijn een populaire keuze binnen de dresscode business- of smart casual, die vaak wordt gedragen op semi-formele gelegenheden of op kantoor. Het grootste voordeel, en dus de reden waarom veel mensen de voorkeur geven aan een ongevoerd colbert, is hun lichte en soepele constructie, waardoor ze comfortabel te dragen zijn.


Weet jij waar je op moet letten bij het kopen van een colbert? Wij geven tips.


3. Verschil ongevoerde, half gevoerde en volledig gevoerde colberts

Ongevoerde colberts zijn licht en luchtig, ideaal voor informele gelegenheden of warme dagen. Het half gevoerde colbert biedt een gestroomlijnde uitstraling en een balans tussen structuur en ademend vermogen, waardoor het geschikt is voor formele bijeenkomsten waar zowel een nette uitstraling als comfort gewenst zijn. Aan de andere kant biedt het volledig gevoerde colbert stevigheid en vorm, perfect voor professionele situaties waar een scherpe uitstraling essentieel is, zelfs bij lagere temperaturen.


Het verschil tussen een colbert en blazer? Je leest het hier.


4. Ongevoerde colberts combineren

Een ongevoerd colbert wordt vaak gedragen bij warmere temperaturen of wanneer een meer relaxte, casual uitstraling gewenst is. Combineer het met items die hierop aansluiten, zoals een linnen pantalon of chino, en draag het met een luchtige polo, T-shirt of overhemd.