Mode
Blog kies de juiste broek voor een zakelijke look

Kies de juiste broek

voor een zakelijke look

Je outfit is je visitekaartje. Of je nu een sollicitatiegesprek hebt, een belangrijke vergadering of gewoon een dag op kantoor… Je wil er verzorgd en representatief uitzien. De broek is een belangrijk onderdeel van je outfit, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. Met de juiste broek maak je je zakelijke outfit namelijk in 1x compleet!

Blog kies de juiste broek voor een zakelijke look

1. Pantalon zakelijk dragen

Als je denkt aan een zakelijke look is een pantalon waarschijnlijk één van de eerste kledingstukken waar je aan denkt. Het is niet voor niets de meest klassieke broek. Geschikt voor verschillende gelegenheden. Denk aan een sollicitatiegesprek, een belangrijke vergadering of een romantisch diner. Kies vooral een pantalon die goed past bij je lichaamsbouw. De broek moet niet te strak, maar ook zeker niet te los zitten. Ga daarnaast voor een donkere kleur, zoals zwart, donkerblauw of grijs. Deze kleuren zijn klassiek en gemakkelijk te combineren. Zorg er ook voor dat de pantalon is gestreken. Een kreukvrije broek is wel zo netjes!


Direct door naar een zakelijk event? Zo ga je in 1x van casual naar zakelijk.


2. Chino zakelijk dragen

De chino is een meer casual variant van de pantalon. Hij is gemaakt van een stevigere stof, zoals katoen of linnen. Een chino is daardoor geschikt voor semi-formele gelegenheden, zoals een werkdag op kantoor of een zakenlunch. Ga voor een zakelijke outfit vooral voor een chino in een neutrale kleur, zoals beige, grijs of blauw. Combineer met een overhemd, poloshirt of een T-shirt en maak af met een colbert voor een formele look.


De chino ook op andere manieren dragen? Zo doe je dat!


3. Jeans zakelijk dragen

De jeans is een broek die je vooral casual draagt, maar wist je dat je 'm ook prima zakelijk draagt? Om je jeans netter te dragen kies je voor een spijkerbroek met een rechte, smallere pasvorm en een donkere kleur. Denk aan zwart, donkerblauw of grijs. Zorg ook voor een nette snit en combineer de jeans met een overhemd en colbert. Zo kom jij zelfs in je favoriete denim zakelijk voor de dag!