Schrijf je in en sla een bal voor het goede doel: Mannen voor Mannen.

Mode
Hoe vouw je een overhemd

Hoe vouw je een overhemd?

Heb je urenlang geworsteld met het strijkijzer en wil je graag dat je overhemd dan ook kreukvrij de kast in gaat? Het ophangen van je overhemd is de beste manier om die kreukels te voorkomen. Heb je geen hangruimte meer? Geen paniek! Ontdek met ons hoe je jouw overhemd moeiteloos gevouwen krijgt in slechts een paar eenvoudige stappen.

Hoe vouw je een overhemd

1. Hét stappenplan: vouwen van overhemden

Tip van ons: zorg ervoor dat je je nieuwe of brandschone overhemd op een vlak en schoon oppervlak vouwt - om vlekken te voorkomen.😉

Stap 1: Knoop het overhemd dicht, inclusief de knopen bij de mouwen en hals. Dit maakt vouwen gemakkelijker.

Stap 2: Schud je overhemd uit en leg het met de achterkant naar boven op het oppervlak. Spreid de mouwen en strijk eventuele vouwen glad met je handen.

Stap 3: Vouw één kant van het overhemd naar het midden en leg de mouw van dezelfde zijde erbovenop, zodat deze op het midden van het overhemd rust.

Stap 4: Herhaal stap 3 met de andere kant van het shirt. Strijk indien nodig alles glad met je handen.

Stap 5: Vouw een stukje van de onderkant van het overhemd omhoog om een compleet rechte onderkant te creëren.

Stap 6: Vouw de nu rechte onderkant van het shirt tot het midden.

Stap 7: Vouw het overige bovenste gedeelte over de rest heen. Strijk indien nodig alles nog eens glad met je handen of het strijkijzer. Vouw de kraag goed om. Klaar voor de kast!

2. Minder moeite: ga voor strijkvrije overhemden

Als strijken echt niet jouw ding is, overweeg dan een strijkvrij overhemd. Ja, ook die hebben we! Deze overhemden hebben een speciale stof of weeftechniek, waardoor je kreukels wel héél makkelijk de baas bent. Alleen even strak ophangen na het wassen. En met onze vouwtechniek ligt het binnen no-time weer netjes in jouw kast. Handig!

3. Trendy, casual of business overhemd

Overhemden zijn geschikt voor elke gelegenheid, of het nu trendy, casual of zakelijk is. Ontdek ons assortiment online of breng een bezoek aan een van onze winkels om te zien welk type het beste bij jou past!

Trendy overhemden

Opvallende details, prints of een net meer eigen uitstraling? Zo wissel je jouw supernette overhemden gemakkelijk af.

Casual overhemden

Open over je basic T-shirt, het ‘altijd goed’ denim model of een korte mouwen model? Dan draag jij het liefst de casual overhemden.

Business overhemden

Superstrak voor onder je pak. Soms met een print, maar wel lekker zakelijk.