Mode
Hoe vouw je een overhemd?

Hoe vouw je een overhemd?

Uren staan zwoegen met de strijkbout – en wil je dat overhemd nu ook echt kreukvrij in de kast leggen? Je overhemd ophangen is de beste manier om kreukels geen kans te geven. Maar… als je alleen planken of lades hebt, móet je wel vouwen. Geen nood! Zo vouw je jouw overhemd in een paar simpele stappen.

Hoe vouw je een overhemd?

1. Het overhemden vouwen-stappenplan

Let op! Je nieuwe of brandschone overhemd vouw je natuurlijk op een plat en schoon oppervlak. Dat geeft vlekken geen kans. 😉


Stap 1: Knoop het hele overhemd dicht. Ook de knopen bij de mouwen en hals. Dat maakt vouwen gemakkelijker.
Stap 2: Schudt je overhemd uit. Leg je hemd op het oppervlak met de achterkant naar boven. Leg de mouwen gespreid. Eventuele vouwen kan je met je hand gladstrijken.
Stap 3: Vouw de ene kant van het overhemd naar het midden en vouw de mouw van dezelfde zijde erbovenop. De mouw ligt dus op het midden van je overhemd.
Stap 4: Herhaal stap 3 met de andere kant van het shirt. Strijk wanneer nodig het geheel weer glad met je handen.
Stap 5: Vouw de onderkant van je overhemd een stukje omhoog om een rechte onderkant te creëren.
Stap 6: Vouw de onderkant van je shirt tot het midden.
Stap 7: Vouw het overige bovenste gedeelte over de rest heen. Strijk wanneer nodig het geheel glad of vouw de kraag goed om.

2. Minder gedoe? Ga voor strijkvrije overhemden!

Is strijken écht niet voor jou weggelegd? Ga voor een Strijkvrij overhemd. Ja, die hebben wij! En met die vouwtechniek ligt hij binnen no-time weer netjes in jouw kast.

3. Ga jij voor trendy, casual of een business overhemd?

Overhemden kunnen gewoon voor elke gelegenheid. Zo maken wij een onderscheid tussen trendy, casual en business overhemden. Welke is voor jouw weggelegd? Neem een kijkje online of kom gezellig langs één van onze winkels!

Trendy overhemden

Casual overhemden

Business overhemden