Mode
Verschillende jeans op een rijtje

Hoe draag je een slim fit jeans?

Is de jeans met een smal toelopende pasvorm voor jou het prettigst? Wij vertellen je graag meer over de slim fit jeans. Dé spijkerbroek voor de modieuze man waarvoor de strakke skinny spijkerbroek niet is weggelegd. Na het lezen van deze blog weet je alles over de slim fit pasvorm, ook hoe je hem het beste kan combineren.

Verschillende jeans hangend aan een rek

1. Wat is een slim fit jeans?

De slim fit jeans is een spijkerbroek die vanuit de bovenbenen smal toeloopt naar beneden. Zo volgt de broek de lijn en vorm van je benen, wat zorgt voor een slanke pasvorm. Wanneer je een slim fit pasvorm vergelijkt met bijvoorbeeld de tapered fit zal de tapered fit ruimer vallen op de bovenbenen. Over deze tapered pasvorm lees je hier meer. De skinny fit valt strakker dan een slim fit en zit, zoals de naam het al zegt, om de huid van het been heen.

Voorbeeld Jeans pasvorm skinny fit
Voorbeeld Jeans pasvorm slim fit
Voorbeeld Jeans pasvorm tapred fit
Voorbeeld Jeans pasvorm regular fit

Deze populaire jeans past perfect bij veel mannen, heb je slanke benen? Dan benadrukt deze pasvorm dit. Ook als je een slanke bouw hebt, staat deze pasvorm je goed. Let wel op wanneer je brede bovenbenen of kuiten hebt. Deze zullen strakker in de broek zitten, een slim fit met elastaan zou in dit geval een betere optie voor je zijn.

2. Slim fit spijkerbroek combineren

De slim fit jeans kan zowel casual als gekleed gedragen worden. De smalle pasvorm zorgt voor een strakke en nette uitstraling. Let hierbij wel op eventuele wassingen. Hoe minder wassingen je broek, hoe netter deze oogt. Combineer de jeans met getailleerde kleding. Zo houd je de proporties kloppend. Wanneer je de slim fit pasvorm draagt met een oversized top of wijde kleding, zullen je benen smaller lijken en uit proportie zijn met het bovenlichaam.

Zoals eerder genoemd, kan een slim fit jeans ook goed gekleed gedragen worden. Bijvoorbeeld met een colbert met een luchtige polo, of casual overhemd.

Nu je alles weet over de slim fit pasvorm, en waarom elke man deze jeans in zijn kast wil hebben liggen, is het tijd om je favoriete broek te shoppen! Je kan natuurlijk ook altijd langs komen in één van onze winkels. Onze adviseurs helpen je graag in de zoektocht naar de juiste jeans.