Mode
Model draag bretels

Hoe draag je bretels?

Bretels zijn de laatste tijd in populariteit flink toegenomen. De voorloper van de riem is een echt modeaccessoire geworden. Ze zorgen er niet alleen voor dat de broek op de juiste plek blijft zitten zonder dat het kan knellen bij de taille, maar geven je outfit een echte persoonlijke uitstraling. De vraag hierbij is wel hoe je hem precies moet dragen. Bretels heb je in verschillende maten en kleuren. Wij vertellen je hieronder waar je op moet letten wanneer je dit kledingaccessoire wilt dragen.

Model draag bretels

Draag hem nooit tegelijk met je riem.

Het tegelijk dragen van bretels en een riem is uit den boze, ze hebben namelijk beide dezelfde functie. Je draagt ten slotte ook geen pet en muts tegelijk. Laat je riem dus altijd thuis wanneer je voor de bretels kiest.

Zichtbaar of onzichtbaar?
Deze regel hoeft niet zo serieus genomen te worden. Volgens de klassieke etiquette horen de bretels bedekt te zijn. Deze regel is ontstaan in 1893 in Londen. Doordat het die zomer erg heet was trokken veel kantoormedewerkers hun jasje uit. De link tussen bretels en arbeiders werd zo snel gelegd. Het liet zien dat je tot de werkende klasse behoorde, en dat was niet chique.

Tegenwoordig is het accessoire iets dat je wilt laten zien, omdat het toch best uniek is. Het is een trendy mode item geworden en mag juist geshowd worden!

Knopen of clips?
Om bretels goed te dragen, kun je deze het beste met knopen hebben. Die met clip zijn over het algemeen ook minder mooi. De knopen zitten vaak aan de binnenkant van de broek, op de tailleband. Hieraan kun je hem bevestigen.

Verstelbare bretels
Het is slim om te kiezen voor een verstelbare variant. Op deze manier zorg je dat je de hem kan aanpassen aan je lichaam en zo gaat hij jaren mee. Verder is het belangrijk dat de verstellers (de schuivers) ongeveer op borsthoogte zitten.

Welke kleur?
Het leuke van bretels is dat er geen regels zijn welke kleur je moet hebben. Doe waar je je goed bij voelt. Laat zien dat je tevreden bent met je outfit, dat is het allerbelangrijkste!

Bekijk hier alle bretels!

Wil je graag meer lezen over stijltips? Lees dan de blog over hoe je een polo draagt.