Mode
Zomerpak blog

Je colbert te warm?

Ontdek het zomerpak!

Netjes voor de dag komen is in de zomermaanden vaak nét wat lastiger dan in het najaar. Een gilet of jasje is snel te warm. En als je eerlijk bent, moet je toch niet denken aan al die extra lagen? Tijd voor een zomers pak met lichte, ademende stoffen.

Zomerpak blog

1. Comfortabel: lichtgewicht pak voor de zomer

Denk je zomer, dan denk je aan linnen. Deze stof is lekker licht, ademend en comfortabel. Met het Dutch Dandies linnen Darwin mix & match colbert en de linnen pantalon hou je het hoofd koel deze zomer. Combineer met een licht paar loafers voor een moeiteloze uitstraling, ook tijdens warme temperaturen.

2. Zakelijk samengesteld 'pak'

Stijgt het kwik? Dan is een katoenen chino met stretch ook een ideale nette zomerbroek. Draag hierop een colbert zonder voering. Het liefst ook katoen of een linnen-mix. Nette polo en loafers eronder – perfect voor een zakelijke lunch op het terras of een zomerbruiloft. Niet écht een pak, maar wel net zo netjes.


Je pak altijd succesvol samenstellen? Leer het verschil tussen jasje, colbert en blazer.


3. Netjes met een short

Een nette short kan tegenwoordig op steeds meer plekken. Zorg wel dat je voor een variant gaat die veel weg heeft van een chino of pantalon. Valt de short ongeveer op de knie? Dan kan je met een katoenen colbert én overhemd prima voor de dag komen. Vergeet je loafers niet voor een nette, zomerse look.