Schrijf je in en sla een bal voor het goede doel: Mannen voor Mannen.

Mode
In 1x er goed uitzien: gouden stijlregels voor je garderobe

In 1x er goed uitzien:

gouden stijlregels voor je garderobe

Stijlregels? Wij zien dat meer als hulpmiddel. Want wat ons betreft zijn regels er om gebroken te worden. Je ziet er tenslotte pas goed uit wanneer je jezelf goed voelt. Dus ga jij vooral voor de outfit die lekker zit – en mooi staat. Met deze tips is een stijlvolle outfit voor eens en voor altijd een peulenschil.

In 1x er goed uitzien: gouden stijlregels voor je garderobe

1. Een slimme garderobe met goede basics

Nooit wat om aan te trekken en vlieg je van trend naar trend? Even in de remmen man. Want geld besparen doe je juist met een slimme garderobe. Daar mag je dan ook in investeren. Want, met een paar slimme basics kom jij een stuk verder. Zo maak jij met een slim stretchoverhemd, een navy colbert en donkere chino heel gemakkelijk meerdere outfits. En die zijn vaak ook nog eens een stuk stijlvoller dan de gemiddelde outfit.


Welke basis items je absoluut in je kast moet hebben? Deze basics in ieder geval.


2. Onderhoud je kleding en zorg dat het écht past

Een goede outfit begint met de juiste pasvorm. Dus kijk welke pasvorm jouw sterke punten benadrukt. Is jouw statement-jasje toch wat te lang bij de mouwen? Laat deze dan direct vermaken. Een goed passende outfit maakt echt het verschil. Daarnaast zorg je ervoor dat je jouw wol ontpilt, schoenen poetst en je pak geregeld naar de stomerij brengt.


Geen idee waar te beginnen met de pasvorm? Wij vertellen het je.


3. Investeren in accessoires en schoenen

Afwisselen doe je met goede accessoires en schoenen. Dus investeer je in goede schoenen. Mooie sneakers, nette Chelsea boots en een goede nette veter- of gespschoen. Altijd netjes gepoetst… of in ieder geval vlekvrij. Een nette tas, armband of horloge maken je look dan écht af.

4. Combineer niet meer dan drie kleuren

Tuurlijk vinden wij dat een echte heer kleur combineert. Maar wil je echt stijlvol zijn? Dan combineer je niet meer dan drie kleuren. Altijd goed met elkaar te dragen zijn basic kleuren zoals donkerblauw, wit, zwart, grijs en vooruit… ook legergroen. Ga je voor een opvallendere kleur, zoals roze of een fellere oranjetint? Dan kan je deze het beste combineren met meer basic kleuren om de rest van je outfit rustig te houden.


Wil jij wel meer kleur in je leven? Zo combineer je kleuren als een pro.


5. Draag prints met enige voorzichtigheid

Print is een uitstekende manier om je eigen stijl te laten zien. Maar verschillende prints met elkaar combineren is erg tricky. Je look kan snel druk ogen en de aandacht afleiden van jou als persoon. Wil je een tof overhemd met print? Ga dan voor een effen colbert voor erover en draag een nette, leren schoen. Het leven is tenslotte een feestje, maar geen kermis. 😉


Vuistregel voor de gentleman is dat je liever te netjes gekleed bent dan niet netjes genoeg.


6. Match je leer

Leer en suède zijn eigenlijk altijd goed. Dus zorg je ervoor dat deze ook in het middelpunt mogen staan. Je schoenen, riem, horloge en jack matchen dus. Of je nu voor zwart, glanzend leer gaat of een warm, donkerebruin suède. De tinten en materialen zijn vergelijkbaar.