Mode
Model met hond in herfst outfit

5x de ideale jas volgens hondenbazen

Hondenweer of niet, uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde hondenbaas minimaal drie keer per dag zo’n 16 tot 30 minuten met zijn trouwe viervoeter wandelt. Ga jij ook door weer en wind naar buiten? Dan doen wij graag vijf suggesties voor dé praktische, doch stijlvolle, ‘uitlaatjas’ voor dit seizoen.

Model met hond op een steiger in herfst outfit

In ons ‘Gekleed als een Baas’ onderzoek, in samenwerking met Prins Petfoods en onderzoeksbureau Markteffect, vroegen wij 1.045 mannen naar het wel en wee van hun leven met een hond. Bijvoorbeeld welke kleding hun (honden)leven gemakkelijker zou maken. Gemiddeld 31% zocht naar een specifieke jas. Het liefst wind- en waterdicht, maar ook met voldoende ruimte voor snoepjes, tennisballen en de verplichte poepzakjes. Nou hondenbazen, wij tippen er een paar voor jullie!

1. De sportieve bomber

Staat jouw hond geen seconde stil – en jij dus ook niet? Dan is deze sportieve slim fit bomber ideaal voor jullie ommetjes. De meeste jassen hebben stretch, stoten water af en zijn alsnog ademend. Onze tip: een sluitbare binnenzak houdt je telefoon veilig wanneer je even geen selfies van jou en je hond maakt.

2. Licht gevoerde tussenjassen

Een half gevoerde jack heeft voldoende bewegingsvrijheid in de armen, maar houdt je wel warm op de borst en rug. Ideaal wanneer jij bijvoorbeeld aan de lopende band tennisballen gooit. En een sluitbare binnenzak is ideaal om hondenkoekjes in te verstoppen!


Meer kledingstukken waar je echt niet zonder kan? Onze modeadviseurs vertellen je 6 perfecte basics voor in jouw garderobe.


3. Het stoere jack

Wil jij niet onderdoen voor jouw stoere lobbes? Ga dan voor een stevig jack. Een donkere effen kleur geeft al snel een stoere rand. Maar als je helemaal wilt uitpakken ga je mee met de baseball jack trend! Tip: ga voor ruime zakken als je veel spullen wilt meenemen tijdens het blokje om.

4. Jassen met capuchon

Ben jij super praktisch ingesteld? Dan is een jas met een capuchon iets voor jou. Deze kan je ook in de herfstmaanden nog aan. Waterafstotend, winddicht, en ademend - dat wil je toch hebben?! Ruime zakken maken deze praktische jas helemaal af. Nu alleen die luie hond nog uit z’n mand krijgen.