Schrijf je in en sla een bal voor het goede doel: Mannen voor Mannen.

Mode
Model met geruit colbert en blauwe stropdas van Dutch Dandies

Stropdassen combineren

De juiste stropdas kiezen bij het juiste overhemd kan een lastige taak zijn. Welke kleuren kun je het beste combineren? Hoe combineer je verschillende prints en wat moet je echt niet doen? Wij nemen een aantal basisregels met je door en geven je handige tips. Zo kom je altijd perfect gecombineerd voor de dag.

Model met geruit colbert en donkere stropdas van Dutch Dandies

1. Patronen

Stropdassen met een patroon kun je altijd combineren met een effen overhemd. Patronen kunnen gecombineerd worden maar let dan wel op dat de patronen van grote verschillen. Bijvoorbeeld een overhemd met een smalle verticale streep kan worden gecombineerd met een das met een brede verticale streep. Je kunt ook bijna nooit de mist in gaan als je een effen overhemd met een das met patroon combineert. Dan hoef je alleen te kijken naar het kleurenpalet. Zorg er wel voor dat de kleuren van het kostuum en/of het overhemd terug komen in het patroon van de das.

2. Effen kleur

Bij het dragen van stropdassen met een effen kleur hoef je alleen naar het kleurenpalet te kijken. Een felroze stropdas op een paars overhemd is een beetje overdreven en iets té. Kies voor een kleur das die afsteekt bij het kleur overhemd. Een lichtblauwe das op een lichtblauw overhemd is bijvoorbeeld ook geen goede combinatie. Een donkerblauwe of blauwe stropdas is dan wel weer goed. Bij een erg druk overhemd raden wij je aan om een effen stropdas te dragen. Bij klassieke overhemden met blauwe, rode of grijze strepen past altijd een blauwe stropdas. Bij een overhemd met grijze strepen kan een das in een donkerrode kleur ook goed passen.

3. Niet doen!

En als laatste tip: vermijd stropdassen met grote afbeeldingen. Heb je een fout feest, dan houden wij je niet tegen. Ga je naar kantoor en draag je een stropdas met een grote afbeelding dan moet dit je wel erg hip staan wil het goed bij je passen. Kijk er mee uit.

Kijk altijd naar het grote geheel voor je een stropdas uitzoekt. Het is een toevoeging aan je outfit en niet een basis kledingstuk.


Benieuwd hoe je een stropdas op de four-in-hand techniek strikt? Lees er hier meer over.