Mode
Het overhemd met korte mouwen: zo draag je hem wél goed!

Zo draag je het overhemd met korte mouwen

Je hebt ‘m vast in de kast hangen, maar je twijfelt telkens weer of je ‘m aantrekt. We hebben het natuurlijk over het overhemd met korte mouwen In het verleden had deze variant van het overhemd namelijk een niet erg stijlvol karakter. Gelukkig is dit zwaar onterecht. Met name in de zomer, op een festival, is het overhemd met korte mouw eerder een regel dan een uitzondering. Wij laten je zien hoe je hem juist wél draagt!

Het overhemd met korte mouwen: zo draag je hem wél goed!

1. Kies de ‘fit’ die bij je past

Het is belangrijk dat het overhemd goed en mooi aansluit op je lichaam. Of ‘ie nou korten mouwen heeft of niet. Waar de klassiekere man nog wegkomt met een lossere fit, is het voor de jongere kerel vaak beter om voor een getailleerde pasvorm te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een slim fit overhemd met korte mouw. Kan je tenminste je armspieren showen. Zo ben jij stoer én gekleed in één!


Heb je ook een wit overhemd in je garderobe? Lees hier hoe je het witte overhemd ook wit houdt!


2. Als je het doet, doe je het goed met een opvallende print

Even voor de duidelijkheid: het overhemd met korte mouwen is vooral geschikt voor een casual setting. Zakelijke overhemden met korte mouw zijn dan ook minder gebruikelijk. Maar, dat betekent wel dat je een opvallende print aankan naar de stad of het strand! Niets is te gek: strepen, stippen, ruiten, bloemen óf opvallende prints. Combineer je overhemd met een rustige, effen short of broek en geniet van de zon!

3. Stoer met de korte mouw en denim

Wil je een stoerdere look? Combineer dan een korte mouw overhemd met denim. De korte mouwen maken dit kledingstuk perfect voor warme dagen. Daarnaast combineert spijkerstof heel makkelijk, dus stel de outfit samen waar jij je goed in voelt. Zonnebril op en gaan.


Is de tropische print écht jouw ding? Zo draag je het Hawaii-overhemd.


4. De perfecte match

Altijd de juiste combinatie uit je kast halen? Dan zorg je ervoor dat een kleur uit (de print) van je overhemd terugkomt in je short en sneakers. Dat scheelt weer een boel omkleedstress in de zomer.