Mode
Modellen in feestelijke kleding vieren oud en nieuw

Een wit overhemd weer wit krijgen? Zo pak je het aan!

Je kan er niet omheen; het witte overhemd is en blijft dé basic in jouw kast. Deze alleskunner past immers perfect onder je nette pak maar combineert ook casual op je favoriete jeans. Jouw favoriete witte overhemd écht wit houden? Vergeet jus, rode wijn of deodorantvlekken. Met onze tips blijft jouw overhemd écht stralend wit.

Model eet een oliebol tijdens oud en nieuw

Maar eerst: onze favorieten

Overhemden zijn tegenwoordig voor (bijna) elke gelegenheid geschikt. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit een casual overhemd van bijvoorbeeld Cast Iron. Deze zit comfortabel en staat goed bij je dagelijkse outfit. Knitted overhemden zijn perfect voor de mannen die comfort hoog op hun (verlang)lijst hebben staan. Knitted overhemden voelen namelijk aan als een polo en zijn geschikt voor casual, maar ook chiquere outfits. Business overhemden zijn échte klassiekers, altijd goed en geschikt voor onder je mooie pak!


Jouw overhemd weer wit krijgen? Daar zijn allerlei huishoudelijke middeltjes en tips voor. Van citroen tot aspirines en de zon. Pak dit overigens wel voorzichtig aan en wring in geen enkel geval je stof uit.


Tip 1: de wasmachine

Een stralend wit overhemd begint bij een goede was-routine. Probeer je was bijvoorbeeld goed te scheiden voordat je het in de wastrommel gooit. Je overhemd kan namelijk verkleuren als er tóch per ongeluk een rode sok tussen zit – dat zou zonde zijn natuurlijk. Ook kan je gebruik maken van wasmiddel speciaal voor de witte was. En hoe stom dat ook klinkt, zo kan je toch echt het best je overhemden wassen!

Zorg er wel altijd voor dat je wastrommel schoon is en je niet teveel wasmiddel gebruikt. Een teveel aan wasmiddel kan namelijk ook voor vlekken zorgen. Was op 30 graden en laat de wasverzachter deze keer achterwege, dan kan er zeker niets misgaan.

Tip 2: azijn

Is je overhemd helaas al een beetje verkleurd? Dit huishoudelijke middel gaat je helpen! Probeer je overhemd te weken in een emmer met azijn en water of voeg een klein scheutje azijn toe aan je was. Je overhemd zal weer als nieuw uit het sopje of wasmachine komen. Benieuwd hoe dat komt? De azijn weekt bacteriën los die voor vlekken en nare geurtjes zorgt. Wel even wassen in de wasmachine voor je je overhemd weer draagt.  

Tip 3: citroen

Dit hulpmiddel heb je misschien nog wel in huis; citroen(sap). Citroensap is een natuurlijk hulpmiddel die een wit overhemd wit houdt. Je wast je witte overhemd gewoon in de wasmachine, maar dit keer voeg je een half kopje citroensap toe. Let wel op, citroensap reageert op kleuren! Zorg dus dat je alleen met citroensap wast, als je overhemd volledig wit is.

Tip 4: biotex

Heren, haal een doosje Biotex in huis. De enzymen in dit slimme schoonmaakmiddel lossen namelijk vlekken op. Daarom kan je Biotex gerust gebruiken om jouw witte was weer wit stralend wit te krijgen. Voeg een beetje water toe en behandel vlekken met de ‘pasta’ of week je kleding in warm water met een beetje Biotex. Uiteraard kan je ook een beetje van dit wondermiddeltje aan de was toevoegen bij een regulier wasprogramma.

Tip 5: Aspirines

Je zult het misschien niet zo snel denken, maar een aspirine kan ook helpen om je witte was weer goed wit te krijgen. Het medicijn lost namelijk zeepresten en vuil op. Los een aantal aspirines op in een emmer warm water en week daar je witte overhemd in. Spoel het overhemd daarna uit een was ‘m zoals je gewend bent. Zo is je overhemd weer hagelwit!

Tip 6: de zon

Helaas kunnen we de zon niet uit onze voorraadkast halen en schijnt hij niet altijd, maar áls de zon schijnt: gebruik ‘m in je voordeel! De zon kan jouw witte overhemd namelijk letterlijk laten stralen. Eerst was je het overhemd zoals je gewend bent – en daarna hang je hem in het directe zonlicht op, om te laten drogen. De Uv-stralen maken kleding lichter, ideaal voor jouw witte overhemd!

Tip 7: stomen

Krijg je gele vlekken in je overhemd van het strijken? Probeer dan eens een stoomstrijkijzer of een handstomer. Hang je overhemd op aan een hanger en stoom zo gemakkelijk je kledingstuk met een handstomer. Werkt ideaal tegen de vlekken en natuurlijk de kreukels!


Ben je toch van plan een nieuw wit overhemd te kopen? Hier zijn onze aankooptips!