Mode
De perfecte outfit voor een strandwandeling

De perfecte outfit voor een strandwandeling

Tikt het kwik zomerse temperaturen aan? Tijd voor een strandwandeling met je lief. Of gewoon je vrienden of gezin natuurlijk. Wij geven je niet alleen tips voor de beste outfits aan de kust, maar ook de fijnste strandwandelingen. Ben je tenminste weer in 1x klaar. 😉

De perfecte outfit voor een strandwandeling

1. Strandoutfit voor een frisse ochtendwandeling

In de ochtend een frisse wandeling in de Zandvoortse duinen op de planning. Dat is pas écht genieten. Draag hiervoor een luchtige chino en een polo – eventueel met een warm vest. Qua schoenen kan je het beste voor casual instappers gaan. Die trek je gemakkelijk aan en uit om het zand uit te kloppen.

2. Outfit voor bij en in de zee

Lopen de temperaturen in de middag hoog op tot bijna tropisch? Dan is het tijd om verkoeling te zoeken in de zee. Draag een stijlvolle zwemshort met daarop een fijn shirt. Je look maak je af met zomerse sneakers. Zo kan je gemakkelijk een duik nemen én een flinke wandeling maken over de boulevard.


Accessoires zijn onmisbaar bij een zomeroutfit. Maak je look af met een zonnebril, praktische pet of stoere armband.


3. Zonnige outfit voor koelere zomeravonden

Ben je meer een avondmens – of nachtuil? Helaas dalen de temperaturen in de avonduren flink. Zeker op het strand. Bereid je hierop voor met een chino met een T-shirt én overshirt. Een slimme, waterdichte zomerjas is ook aan te raden. Zeker wanneer het waait.

4. Onze tips voor een heerlijke strandwandeling

Heb jij wel zin een stevige wandeling op het mulle zand? Trek dan lekker je schoenen uit. Hier moet jij het zand tussen je tenen voelen:

Cadzand-Bad

Genoeg strand om uit te kiezen met 10 kilometer aan kustlijn in Cadzand-Bad. Je kan zelfs vanaf het strand direct naar het natuurgebied de Zwin. De ene helft van dit wandelgebied ligt in Nederland, de andere helft ligt in België.

Ouddorp

In het zuidelijkste puntje van Zuid-Holland vind je Ouddorp. Als je stevig doorloopt, kent dit kustgebied voldoende rustige en ruime stranden om in alle rust uit te waaien. Eventueel ook geschikt voor een fijne fietstocht.

Kijkduin

Heb je Scheveningen inmiddels wel gezien? Dan kan je ook naar het iets rustigere Kijkduin. Een klein strand waar je geniet van de (de naam zegt het al) duinen. Daarnaast zijn er voldoendestrandtentjes en is er een winkelcentrum op steenworp afstand.