Schrijf je in en sla een bal voor het goede doel: Mannen voor Mannen.

Mode
Twee modellen als bruiloftsgasten, wit overhemd met bretels

4x outfitinspiratie:

word de graag geziene bruiloftsgast

Geeft die uitnodiging op de mat meer stress dan je lief is? Niet gek hoor. Er is vaak een dresscode en je wil ook weer niet té overdressed verschijnen. Zelfs zonder kledingvoorschrift moet je je aan bepaalde regels houden. Pff… nu al lastig? Wij nemen outfits met je door die je altijd aan kan.

Modellen als bruiloftsgasten en als bruidegom

Onthoud dat de kledingvoorschriften op de kaart altijd leidend zijn. Daarmee zorg je dat het bruidspaar altijd het stralende middelpunt van de dag is.

1. Best man in het blauw

Natúúrlijk mag je uitpakken (of inpakken) met een nette outfit. Zeker als je bijvoorbeeld getuige bent of één van je beste vrienden trouwt. Een driedelig pak dragen is echter uit den boze. Het gilet is weggelegd voor de bruidegom. Op deze manier kan valt hij namelijk ook nog op wanneer het jasje uitgaat op het feest. Toch opvallen? Ga dan voor bretels in de kleur van je pantalon – en een jasje met een subtiele print.

Voor de officiële ceremonie draag je een net colbert over je ensemble. Bij het feest of de borrel mag dat jasje gewoon weer uit.


Psst, toch benieuwd naar inspiratie voor een blauw trouwpak (dus ook die driedelige variant)? Trouw aan blauw blijf je zo.


2. Tweedelig met luxe accessoires (in de themakleur)

Altijd goed is een net, tweedelig pak. Blijf het liefst weg van zwart. Dat blijft tóch een beetje een rouwkleur. Ga bijvoorbeeld voor een mooie grijstint. Maak je look een tikje kleurrijker met feestelijke accessoires.


Benieuwd welke schoenen je onder je feestelijke outfit draagt? Deze schoenen draag je onder jouw pak.


3. Altijd netjes in 'Tenue de Ville'

Rustige kleuren en een net pak? Altijd goed dus deze Tenue de Ville dresscode. Ga voor een pak in donkerblauw, donkergrijs of zwart. Je outfit maak je feestelijker met een print in je stropdas of overhemd. Of ga jij juist voor een beetje structuur in je outfit?

Tenue de Ville maak je een tikje nonchalanter door te mixen en matchen. Ga bijvoorbeeld voor een feestelijk colbert met een nette chino in plaats van een pak.


Toch meer tips nodig om die uitnodiging aan te kunnen? Bekijk onze dresscodes voor bruiloftsgasten.


4. Jasje dasje in een smoking

Een smoking is supernetjes en eigenlijk altijd goed. Zeker wanneer de dresscode Black Tie is. Let er wel op dat je je aan de regels houdt. Alles netjes zwart met wit en natuurlijk de smokingschoenen. De bruidegom mag opvallen met een gekleurd jasje of een print.