Mode
Jeans pasvormen: dit is de juiste fit voor jou

Jeans pasvormen: dit is de juiste fit voor jou

Wist jij dat wij mannen gemiddeld 5,2 spijkerbroeken hebben? Oké praktisch gezien zijn het er dus 5 en kan je er ook maar één tegelijk aan. Daarom gaan wij voor draagcomfort, veel combinatieopties - en de ideale pasvorm voor jouw figuur. Laat onze jeansspecialist Boy je daar nou nét een handje bij willen helpen.

Jeans pasvormen: dit is de juiste fit voor jou

Pasvorm van jouw spijkerbroek is het meest belangrijk

Jeans komen in verschillende materialen en wassingen. De pasvorm is echter het meest belangrijk. De juiste pasvorm benadrukt namelijk alle positieve punten van je lijf. Denimliefhebber Boy is onze jeansspecialist in Doesburg en heeft dan ook oog voor die juiste fit. En of je nu gaat voor de skinny jeans, tapered fit, slim fit of regular… Iedere jeans heeft z’n eigen charme en voordelen.

Voorbeeld Jeans pasvorm skinny fit
Voorbeeld Jeans pasvorm slim fit
Voorbeeld Jeans pasvorm tapred fit
Voorbeeld Jeans pasvorm regular fit

1. De skinny fit jeans: smal en aangesloten

Hou jij van een aangesloten denim? Dan is de skinny fit perfect voor jou. De broek sluit strak aan op de benen, waardoor die stelten van je dan ook de hoofdrol spelen in je outfit. Deze aangesloten pasvorm laat vooral je lengte goed uitkomen. Combineer de skinny met je favoriete coltrui of een stoer overshirt en sneakers.


Tip: “Rol je broekspijpen op en draag de skinny fit met sneakers en een polo.”


2. Slim fit: (bijna) altijd goed

De slim fit blijft stijlvol. Dat komt omdat deze broek zó draagbaar is, dat zelfs de meest praktische man hem kan waarderen. Bijna iedereen staat deze fit goed. En de broek draag je zowel casual als wat meer gekleed. Denimspecialist Boy denkt zelfs dat deze pasvorm de tapered fit ooit van de troon stoot. “Door de comfortabele stretch in de meeste van deze broeken, kiezen ook mannen die meer ruimte nodig hebben bij de bovenbenen vaker de slim fit.”


Meer over stretch in je broek? “Deze jeans hebben optimaal draagcomfort.


3. Tapered fit: ruimte voor de bovenbenen

Hey spierbundel! Lijkt het alsof je nooit genoeg ruimte hebt voor je bovenbenen – zelfs wanneer je stretch draagt? Daar weet onze denimgoeroe wel wat op: “Voor mannen met stevige bovenbenen is de tapered fit jeans dé ideale spijkerbroek. Tapered fit jeans zijn namelijk wat losser aan de bovenkant, waardoor jouw sterke bovenbenen voldoende ruimte hebben om vrijuit te kunnen bewegen. Vanaf de knieën tot de enkels loopt deze jeans iets smaller toe, dus wees gerust: je jeans houdt de stoere, sportieve uitstraling.”


Draagtips nodig? Zo draag je een tapered jeans.


4. Regular fit jeans: veel meer dan 'recht toe recht aan'

Ook de regular denim raakt nooit uit de mode. Zeker nu de pasvormen allemaal wat losser mogen. Deze jeans loopt vanaf de heupen recht richting de broekspijpen. Zei er iemand bewegingsruimte? Eigenlijk is deze broek het witte T-shirt onder de jeans; altijd goed dus. En in de zomer rol je lekker je broekspijpen op voor een nonchalante, casual look.