Mode
kleding-op-maat-laten-maken-herobanner-1150x365

In 5 stappen jouw kleding op maat laten maken

Niets staat mooier dan een pak en niets zit beter dan kleding die speciaal voor jou gemaakt is. Wil je iets bijzonders voor een speciale dag of draag jij graag een maatpak voor je werk? Onze adviseurs helpen je stap voor stap met een gilet, pantalon, colbert of pak op maat. Dat is pas uniek en persoonlijk.

zo werkt maatwerk heren

De mogelijkheden voor maatkleding zijn eindeloos binnen het Dutch Dandies Design Your Own programma. Dat begint al bij de pasvorm die jij het liefst draagt. Keuze genoeg uit een strak gesneden pak of juist een klassiek, wijder model. Daarnaast kies je zelf de stoffen, de voering, bijpassende knopen en natuurlijk de oh zo belangrijke details. Zo kan je jouw trouwpak voorzien van persoonlijke, geborduurde elementen. Denk aan jullie trouwdatum of namen in de kraag.


Direct aan tafel met een maatwerkspecialist? Wij bieden maatwerk in Alkmaar, Doesburg, Goes, Nieuwegein, Voorburg, Rosmalen en Sluis.

mouwen colberts met opties maatwerk stof en knopen
maatwerkspecialist bekijkt opties voor stoffen voor een pak of colbert

1. Bespreken van wensen en mogelijkheden

We bespreken je wensen, ideeën en nemen eventueel meegenomen voorbeelden tot in de puntjes met je door. Zo kijken we naar de gelegenheid waarvoor je maatwerk nodig hebt en wat je wensen zijn qua kleuren, prints, stofsoort en details. Zelfs het type revers, zakken en de stof voor de onderkraag kies je zelf.


Zeker zijn van de nieuwste stoffen om uit te kiezen? In augustus komen de nieuwste winterstoffen binnen. In december de zomercollectie.

2. Pasvorm en maakwijze bepalen

Daarna nemen we je favoriete pasvorm met je door. Hiervoor hebben we speciale paspakken waarop we direct de aanpassingen afspelden. Zo krijg jij alvast een beetje een gevoel bij jouw maatpak, pantalon op maat of unieke colbert. Tijdens deze stap kan je aangeven waar jij je prettig bij voelt, zodat de kleding op maat precies is afgestemd op de stijl en fit die bij je past.

Zelfs in de maakwijze heb je keuze. Je gaat tenslotte voor kwaliteit. Het geheim van vakwerk is namelijk niet direct de stofkwaliteit, maar de opbouw van je jasje. Ga je bijvoorbeeld voor een tussenlaag van full canvas of half canvas? Dit zorgt ervoor dat je jasje de vorm behoudt en mooier valt. Nu al lastig? Geen zorgen. Onze specialisten vinden altijd de mooiste optie die echt bij je past.

opties maakwijze voor colbert of jasje op maat
maatwerkspecialist neemt opties voor een jasje op maat door met een klant

3. Meten is weten

Is het paspak helemaal afgespeld naar jouw wensen en voorkeuren? Dan nemen we de maten op en noteren we deze. Denk aan de breedte van de schouders of lengte van de broekspijp. Samen met je samengestelde kleuren, stoffen en details is het ontwerp naar wens helemaal compleet.

4. Laatste doorpas

Binnen vier tot vijf weken kan jij jouw kleding op maat bij ons ophalen. Hier doen wij altijd nog een laatste doorpas om zo zeker te weten dat alles naar wens is. Eventuele laatste puntjes op de 'i' maken we direct in orde. Je maatkleding zit als gegoten!

5. Dat (s)maakt naar meer

Met jouw toestemming bewaren we jouw maten en voorkeuren in ons systeem. Zo kan je altijd gemakkelijk iets nabestellen of toevoegen aan jouw outfit op maat!

6. Vermaken in plaats van maatwerk

Draag je nooit een pak of colbert, maar heb je wel altijd moeite met precies de juiste maat vinden? Bij ons kan je jouw nieuwe outfit ook laten vermaken in het atelier. Zo kan je bijvoorbeeld broekspijpen van je nieuwe favoriete jeans iets in laten korten of je net gekochte vest laten tailleren.