Mode
man model met gestreept poloshirt

Duurzame dinsdag:

de meest stijlvolle manier om groen te doen

Op 1 september is het weer duurzame dinsdag. De dag waarop duurzame ideeën en initiatieven van huishoudens, verenigingen en startups een podium krijgen in politiek Den Haag. Een perfect moment dus om onze duurzame merken en producten met hergebruikte materialen in het zonnetje te zetten. Zo draag je heel stijlvol en gemakkelijk een steentje bij.

man model met gestreept poloshirt

Wij verkopen onder andere de duurzame mode van merken zoals Veja en La Boucle. Maar ook andere merken hebben producten gemaakt van ecologisch katoen of gerecycled materiaal.

1. Duurzame jeans en denim

Veel jeansmerken zijn bezig met duurzaamheid. Denk aan Denham en Replay die met Hyperflex Bio en Hyperflex Cloud inzetten op het gebruik van biologisch katoen (en 60% minder watergebruik bij productie). Denham biedt zelfs levenslange reparatieservice en hergebruiken katoenvezels van hun oude jeans. Wist je trouwens dat de polyestervezels van de Hyperflex Bio gemaakt zijn van gerecyclede petflessen? Bij de Hyperflex Cloud jeans worden er juist weer enzymen gebruikt voor het kleuren van de jeans die geen gifstoffen afgeven. Zo loop jij verantwoordt rond in de tofste jeans!

2. Milieuvriendelijke basics voor hem

Niet alleen je nieuwe spijkerbroek kan duurzaam zijn deze duurzame dinsdag. Ook je basics zoals T-shirts en ondergoed. Slater biedt basics gemaakt van bamboevezels. Bamboe groeit ontzettend snel en heeft geen extra water of pesticiden nodig voor de productie. De katoenen boxershorts van Björn Borg zijn gemaakt van BCI katoen (Better Cotton Initiative), waar veel minder water en minder pesticiden worden gebruikt. In het B Tomorrow programma van het merk houden ze zich bezig met productie met minder impact op het milieu en eerlijke behandeling voor fabrieksmedewerkers.

3.    Duurzame accessoires voor mannen

Ben je van de praktische items? Dan kan je voor en fijne casual riem van La Boucle gaan. Om de CO² uitstoot te neutraliseren, plant het merk per verkochte riem een boom. Ook zijn deze riemen gemaakt van plantaardig leer en zijn de verpakkingen van 100% gerecycled materiaal. Dit maakt, samen met de zeven jaar garantie, deze accessoires een langdurige investering. Je hoeft tenslotte minder te consumeren als je een veelzijdige riem van goede kwaliteit in je kast hebt.

4. Sneakers met een groen tintje

Sneakers van biologisch katoen, gerecycled plastic voor het mesh of natuurlijk rubber voor de zolen? Verschillende sneakermerken zijn al druk met het gebruik van organische en hergebruikte materialen. Met name Nubikk en Floris van Bommel timmeren flink aan de weg om hun sneakers duurzamer te maken.