Mode
sneakertrends 2024

Dit zijn dé sneakertrends van 2024

Of je nu een sneakerliefhebber bent of op zoek bent naar de perfecte vervanger van je afgetrapte paar, het jaar 2024 brengt weer een breed scala aan trends met zich mee. Ga jij voor tijdloos wit of toch voor een kleurrijk en sportief paar? Ontdek welke sneakertrend jouw schoenencollectie compleet maakt.

sneakertrends 2024

1. Minimalistisch, clean en strak

In 2024 staat de sneakerwereld in het teken van tijdloze en minimalistische ontwerpen. Grote merklogo's maken plaats voor subtiele details. Lichte kleuren zoals aardetinten, beige en wit voeren de boventoon. Extra fijn detail aan deze trend; een eenvoudige, strakke sneaker is niet alleen stijlvol, maar ook een bewuste keuze voor duurzaamheid door het tijdloze karakter. Dus, als je nog een paar effen sneakers hebt, dan kunnen ze dit jaar gewoon nog een rondje mee. Praktisch én stijlvol.

2. De tijdloze witte sneaker

Aanhakend op de minimalistische trend, is de witte sneaker nooit écht weg te denken in de sneakerwereld. Het strakke design maakt deze schoen onmisbaar in iedere garderobe. Deze sneaker past dan ook perfect in de minimalistische trend. Investeer ook dit jaar zeker in kwaliteit die niet alleen de huidige trend volgt, maar ook een blijvend stijlicoon is.


Je witte sneakers langer aan? Zo houd je ze wit.


3. Sneakers met kleuraccent

Een statement maken met je sneakers? Ga dan voor sneakers met een kleuraccent. Stijlvol én veelzijdig. Of je nu casual gaat of je zakelijke outfit opvrolijkt door je favoriete sneakers eronder te dragen. Sneakers met een kleuraccent zijn altijd de juiste keuze. Ga voor een witte sneaker in combinatie met blauw of groen. Bonuspunten als die kleur ergens anders in je outfit weer terugkomt. Zo weet je zeker dat je helemaal in stijl bent!


Kleur in je sneaker? Zo pak je dat aan.


4. Stijl en comfort: sportieve sneaker

De perfecte mix van comfort en fashion vind je dit jaar in de runner. Ze zijn bedoeld voor sporten en hardlopen, maar worden ook steeds vaker teruggezien in het straatbeeld. In lijn met de ‘quiet luxury’ trend stralen deze sneakers doordacht design uit. Balancerend tussen sportiviteit en stijl. Je draagt ze gemakkelijk casual onder een jeans, maar kunnen ook prima onder een chino. Door de sneakers te combineren met een formelere outfit creëer je een sportieve look voor de iets informelere werkplekken.

5. Sneakers met suède

Sneakers met suède (details) voegen een luxueuze touch toe aan je look. Je ziet ze vooral terug in lichte trendkleuren van het moment, zoals beige wit en lichtbruin, maar soms komen ze ook met een kleur om de hoek. Vergeet ze alleen niet goed in te sprayen met een universele spray zodat je er extra lang plezier van hebt.


Compleet suède schoenen? Zo onderhoud je ze.