Schrijf je in en sla een bal voor het goede doel: Mannen voor Mannen.

Lifestyle
Zo bepaal je zelf je schoenmaat

Zo bepaal je zelf je schoenmaat

Is het hoog tijd voor nieuwe schoenen? Wat ons betreft altijd! Online sneaker shoppen komt alleen met één probleem; je kan ze niet passen. Daarom geven we je graag tips. Zo meet je zelf je schoenmaat.

Zo bepaal je zelf je schoenmaat

Twijfel je over je schoenmaat en heb je altijd al willen weten hoe je er zelf achter komt wat jouw juiste schoenmaat is? Door middel van deze makkelijke trucs bestel je nooit meer te kleine of juist te grote schoenen.

Maat bepalen

Het bepalen van je schoenmaat is eigenlijk heel simpel. De lengte van je voet bepaalt welke maat je draagt. Gedurende de dag zwellen je voeten echter altijd een beetje op. Het is daarom ook slim om aan het einde van de dag je voeten op te meten.

Wat heb je allemaal nodig om je voeten op te meten?

-        een A4 papier

-        pen of potlood

-        liniaal

-        de sokken die je het liefst draagt


Let op; je ene voet is altijd iets langer dan de andere. Kies daarom je grootste voet om je schoenmaat te bepalen.


Stap 1: Leg je A4 papier op de grond tegen een muur. Ga met je sokken aan op het vel papier staan en houd je hiel tegen de muur.

Stap 2: Zet vervolgens een streep bij het uiteinde van je tenen. Stap van het vel papier af en meet met de liniaal de afstand (in centimeters) tussen het begin van het vel papier en de streep. Tel bij de uitkomst één centimeter op zo geef je je voeten wat meer ruimte.

Stap 3: Bepaal je maat volgens de maattabel. Voila, nu weet je jouw schoenmaat.

Met deze schoenen zit je áltijd goed

Ga jij voor de makkelijke instapper, geklede gespschoen of trendy sneaker? Dit zijn onze favorieten - ongeacht je schoenmaat 😉


Ben jij al op de hoogte van de nieuwste modellen? Dit zijn dé sneakerstrends van 2022.


Schoenen uitlopen of tóch een grotere maat

Nieuwe schoenen zijn vaak wat stug, naarmate je ze draagt worden ze vanzelf soepeler. Knellen ze flink wanneer je ze voor het eerst aantrekt, dan zal je ze waarschijnlijk niet uitlopen en kun je beter verder zoeken naar een beter passend model. Mocht je twijfelen? De gespecialiseerde modeadviseurs bij Only for Men staan graag voor je klaar!