Lifestyle
Je koffer inpakken? Dit is de beste manier

Je koffer inpakken? Dit is de beste manier

Tel jij de dagen af tot je vakantie? Met een goede voorbereiding sta jij nu al met één been in de zon. Zorg voor een efficiënt ingepakte koffer.. Je wil natuurlijk slim ruimte besparen. Niks vakantiestress. Wij delen onze handige tips om op de beste manier je koffer in te pakken!

Je koffer inpakken? Dit is de beste manier

Tip 1: Maak een checklist

Wat neem je ook alweer mee op vakantie? Nou vergeet zeker niet je sokken, boxershort en een oplader! Je paspoort is ook nog wel handig. Oftewel; maak van tevoren een lijst met wat je allemaal nodig hebt voor je vakantie. De inhoud van je koffer pas je hier natuurlijk op aan. Met een warme vakantie pak je vooral shorts, T-shirts en je zwembroek in.

Is het weer op je bestemming wisselvalliger, dan zorgt een goede voorbereiding ervoor dat je vakantie niet (letterlijk) in het water valt. Ga voor een zomerse lange broek, die luchtig genoeg is om óók de zonnige dagen aan te kunnen. Pak een slim jack – of een praktisch overshirt – in en combineer met een fijne polo.


Ook slim:
Zorg ervoor dat je items inpakt die je makkelijk met elkaar combineert. Zo kan jij met slechts een paar kledingstukken een hele week vooruit!

Tip 2: Ruimte besparen met lichte materialen

Zo slim was je vast zelf al wel, maar luchtige materialen pakken nu eenmaal makkelijker in. Kies daarom voor een knitted of jersey overhemd – die bevatten stretch en zijn minder kreukgevoelig. Je kan ook voor een zomers linnen overhemd gaan. Daar mag nu eenmaal een beetje kreuk inzitten. Maak de look af met een luchtige chino. Die neemt ook nog eens minder ruimte in beslag dan een jeans .


Meer praktische vakantie outfits? Met deze campingoutfits wil je wél gespot worden.


Tip 3: Slim, sokken in je schoenen

Op vakantie ga je voor praktisch, stijlvol én slim. Ook als het op je schoenen aankomt. Dus draag jij vooral een stevige sneaker. Wil jij een keer genieten van lokale lekkernijen in een restaurant? Pak dan ook een nette loafer in. Voor de dag aan het strand, draag je slippers. Je sokken (en eventueel je ondergoed) stop je in je schoenen, scheelt weer kofferruimte.

Tip 4: De beste manier, kleding oprollen

De slimste tip om ruimte te besparen in je koffer is het oprollen van je kleren. Door kleding op te rollen zorg je ervoor dat je de koffer écht efficiënt inpakt. De rollen kleding stapel je namelijk gemakkelijk op en naast elkaar. Die zakelijke overhemden zijn hier overigens wel een uitzondering op. Die leg je het beste bovenop in de koffer met een opgerolde riem in de kraagopening om de kraag te beschermen.


Vakantie niet compleet zonder zwemshort? Ontdek dan de nieuwste zwembroekentrends.


Tip 5: Handig, snoeren en laders in een brillenkoker

Niets is vervelender dan losse snoeren en opladers die kwijtraken in je koffer. Pak een zonnebrillen hoes of stevige brillenkoker om je snoeren in te stoppen. Zo is de kans ook kleiner dat ze in de knoop raken. Ook een handige tip voor kleine accessoires die snel kwijtraken. Die zonnebril zet je toch op!

Tip 6: Beperk boeken voor een bepaald gewicht

Niet is lekkerder dan de tijd nemen voor een goed boek op je vakantieadres. Beperk de ruimte -en het gewicht – in je koffer door bijvoorbeeld voor paperbacks te kiezen. Verschillende boekhandels hebben zelfs superhandige dwarsliggers. Gemiddeld zo’n 8 bij 12 centimeter, dus je leesbril moet dan wel mee. Of investeer in een fijne e-reader. Zo kan jij je koffer pas echt efficiënt inpakken!

Tip 7: Reisdocumenten digitaal

Laatste tip; scan zaken als je paspoort en visum en stuur deze naar jezelf via mail. Mocht je deze documenten kwijtraken, heb je deze gegevens toch bij de hand. En vergeet niet een handig stijlvolle pasjesportemonnee te gebruiken. Zo ga jij compact, veilig én slim op vakantie!