Mode
Model met beige Dutch Dandies trouwpak

Bruin of beige trouwpak saai? Onzin!

Op zoek naar het perfecte trouwpak voor je zonnige trouwfeest of buitenbruiloft? Bruine en beige trouwpakken dragen we vooral in de zomer, maar toch leggen ze het vaak af tegen het ‘altijd goede’ blauwe kostuum. Zonde, vinden wij! Daarom delen onze modeadviseurs uit Voorburg hun favoriete trouwcombinaties met zandkleur, bruin en beige.

Model met beige Dutch Dandies trouwpak, close up

1. Traditioneel: beige/zandkleur driedelig pak

Een bijzonder drankje als champagne is natuurlijk wel aan wat regels gebonden. Zo vertelt sommelier en specialist bij Restaurantwijn & Outlet Raymond: “Champagne serveer je het beste rond de twee graden Celsius en bij voorkeur in een lang champagneglas. Leg de champagne daarom ruim van tevoren koud. Hoewel een champagnecoupe er vaak bijzonder uitziet, vervliegen de bubbels sneller uit je drankje. Dat is toch net wat minder feestelijk.”

Trouwt jouw grote liefde in een ivoorkleur jurk. Of staat hij op je te wachten in een groen of bruin pak? Dan zijn jullie hét perfecte koppel. Maar dat waren jullie dat natuurlijk al 😉.


Benieuwd welke schoenen jij aan kan onder je trouwpak? Nou, déze schoenen draag je onder een pak.


2. Uitgesproken: bruin trouwpak voor een buitenbruiloft

Trouw je op een landelijke boerderij of midden in het bos? Dan past een mix & match bruin pak perfect bij de gelegenheid. Draag hierbij een prachtig overhemd met een natuurprint. Denk aan bloemen, blaadjes of een combinatie hiervan. Deze look maak je extra nonchalant en stoer door er bretels en loafers bij te dragen.

Ga je voor bretels? Dan draag je geen riem. Die broek zakt echt niet af tijdens het jawoord, beloofd. 👀

3. Sportieve stadsbruiloft in licht beige

Wil je een afwisseling tussen je trouwoutfit voor het stadhuis, diner en feest? Ook dan is een driedelig pak ideaal. Zo kan je namelijk voor de ceremonie je colbert aan en op het feest je gilet dragen – met de mouwen van je overhemd opgestroopt. Combineer met comfortabele nette (liefst spierwitte) sneakers en een comfortabel knitted overhemd.

Je kan voor een luxe trouwstrik gaan of kiezen voor een stoere stropdas om je look helemaal af te maken.

4. Tips voor je beige trouwpak of bruine bruidegom-ensemble

Hoewel natuurtinten iedereen staan, is het wel een specifieke kleurtint die écht het beste in je naar boven haalt. Met beige en bruin is dat natuurlijk niet anders.

  • Ben je blond en heb je een heel lichte huidskleur? Dan kan een lichte tint je bleker doen lijken. Een warmere zandtint is dan mooier voor jou.

  • Heb je rossig of bruin haar? Dan staan bruin en groentinten je super.

  • Heb je een getinte huid? Dan zijn juist heldere kleuren, zoals de lichtere beigetinten helemaal jouw ding.


Meer trouwinspiratie? Kijk eens wat een roze trouwpak voor je kan doen of duik in de trouwtrends van dit seizoen.